Hur kan en pedofil hjälpas?


En pedofil har inte valt sin störning eller oförmågan att knyta an känslomässigt till personer i sin egen ålder, vilket är vanligt hos en pedofil. Tändningsmönstret hos en pedofil är inte något som denne valt, men däremot väljer pedofilen om denne ska leva ut sin sexuella störning eller inte.

Hur kan en pedofil behandlas?
Forskningsläget är till stora delar oklart, testosterondämpande behandling såväl som samtalsterapi används men förefaller till stora delar vara bristfälligt utvärderat vetenskapligt. I Tyskland inrättades 2005 en hjälptelefon för personer som känner en sexuell dragning till barn den förefaller ha varit till stor hjälp för flera men någon vetenskaplig utvärdering har än inte gjorts. Det finns således mycket upplysning att göra bland okända mörkertal. Regeringen har dock beslutat att från oktober 2011 kommer en liknande hjälptelefon att finnas till hands i Sverige. Karolinska sjukhuset i Huddinge har hjälpt ett 100 tal män med sina sexuella fantasier om barn och anses som en av de ledande i landet, men än så länge verkar inte deras verksamhet avspegla sig i en förändrad brottsstatistik.

Det viktigaste i behandlingen förefaller vara att stärka självinsikt och att lära sig att undvika situationer som lätt kan komma att bli okontrollerbara.

 

 

 

Läsning:

Kan en pedofil botas?

Kan man bli pedofil på äldre dar?

Professor i Psykiatri Niklas Långström vid Karolinska i DN Svarar om Pedofil
Nationell Hjälptelefon i Tyskland DN: För personer med Pedofil störning
Sverige inrättar en hjälptelefon för pedofiler oktober 2011
De flesta är överens om att pedofiler behöver vård DN
Arbetet vid Karolinska sjukhuset Huddinge har hjälpt ett 100 tal
Bosse Löthén om: Övergreppen har påverkat mig för livet
En Pedofil berättar: Jag har lärt mig att undvika riskfyllda miljöer

 

3 reaktioner på ”Hur kan en pedofil hjälpas?”

  1. Självfallet är pedofili en störning, vilket du säkert vet om men inte alls har lust att låtsas om. Varför vill du inte låtsas om det?

   Har du invändningar mot att pedofili är en störning? Varför inte vända sig till exempel till BRÅ brottsförebyggande rådet och berätta vad du tror och varför? Nedan ser du vad psykiatriprofessor svarade i DN om vad pedofili är för något: (håll tillgodo)

   Är pedofili en sjukdom, störning eller sexuell läggning?

   Svar: Pedofili är i första hand en sexuell störning.
   Den innebär ett varaktigt sexuellt intresse för barn som inte kommit i puberteten eller som befinner sig i tidig pubertet

   Varför betyder definitionen så mycket för en pedofil?
   Det har tydligen förelegat ett omfattande redigeringskrig på Wikipedia etc om definitionen, vilket är intressant. Och man kan ju undra varför just detta är så viktigt att hävda och kriga för…. Tja kanske är det så att man vill kalla störningen för en läggning och därför ska kunna skrika på diskriminering när man inte får jobba på dagis?

   Själv visste jag inte om detta intressanta faktum men vi tackar våra uppmärksamma läsare som gärna hjälper till med faktaupplysningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.